Slik kan du friske opp hjemmet på en helg!

07-10-2021

Trenger boligen en oppgradering, men du har hverken tid eller penger til å gjøre store forandringer akkurat nå? Fortvil ikke. Med enkle grep kan du heldigvis friske opp hjemmet på en helg. Vi gir deg gode råd til smarte og effektive grep som gir boligen et løft!

Du trenger ikke fikse alt med en gang

Det kan lønne seg å ta et rom av gangen, og gjøre deg ferdig med det prosjektet du har påbegynt før du begynner med noe nytt. Setter du av et par helger kan alle de små prosjektene du har drømt om å få gjort bli ferdigstilt på 1 – 2 – 3!

Gi nytt liv til kjøkkenet

Du trenger ikke å totalrenovere kjøkkenet for å gi dette rommet et nytt liv. La kjøkkeninnredningen stå, og mal over med en ny og sprek farge som passer deg og din bolig. Hvis du bytter ut knottene når du først er i gang får kjøkkenet et helt nytt uttrykk!

Et annet alternativ er å bytte skapdørene, som kan gi et helhetlig inntrykk av en ny kjøkkeninnredning. Dette er et litt dyrere alternativ, men som likevel kan være verdt investeringen for skape følelsen av et nytt kjøkken. Samtidig kan du jo kanskje male om det gamle kjøleskapet?

Hjørnekjøkken med integrert ovn, hvite fronter nede og grå overskap.
Med et nytt strøk maling eller nye skapdører får kjøkkenet et helt nytt uttrykk.

En ny eller behandlet benkeplate utgjør en stor forskjell

Har du en gammel benkeplate av tre som er slitt, kan du slipe den ned og eventuelt olje, lakke eller beise den i en annen farge. Du kan gjøre mye selv hvis du ønsker å bytte ut benkeplaten, men vi anbefaler deg å ta kontakt med en rørlegger for demontering av kran og avløp. Om ønskelig kan du samtidig bytte ut vasken. Det kan være verdt investeringen.

Kanskje du er litt lei flisene bak kjøkkenbenken? Da har du mange alternativer å velge mellom. For mange kan letteste alternativ være å male, men dette er gjerne en midlertidig løsning og varer ikke evig. I dag finnes det flere andre produkter som kan være likeså lett. I dag finnes det mange ferdige løsninger av høy kvalitet som enkelt kan monteres på kjøkkenet i løpet av kort tid.

Frisk opp med farger

Er du lei fargene på veggen kan et strøk ny maling gjøre susen, både på vegger, gulv og møbler. Du kan enten male hele rommet, eller lage en trendy kontrastvegg som skaper nytt liv i enten stuen, gangen eller soverommet.

Les også

Hvit sofa med fargerike puter, foran en grå vegg med fire bilder i ulik størrelse.
Tekstiler og puter en en enkel og effektiv måte å få flere farger i et rom.

Få et personlig preg med tapet

Tapet med mønster eller farger er også et morsomt alternativ som gir rommet et helt nytt og personlig uttrykk. Eventuelt kan du ta på deg et litt større prosjekt med å sette opp smartpanel eller veggplater som kommer ferdig malt i ulike farger og overflater, eller ferdig tapetsert. Disse kan monteres på eksisterende vegger og stendvegger.

Det er ikke bare vegger som kan males!

Både tregulv og parkett kan også males! Men husk at du må velge riktig maling. Skal du male gulvet på kjøkkenet bør du velge en gulvmaling som tåler søl, eller avslutte med et par strøk lakk for bedre holdbarhet.

Både møbler, dørkarmer og tak kan også få et nytt liv med et par strøk maling! Her er det bare fantasien som stopper deg... nesten!

Likte du denne artikkelen?