Dette er årets kjøkkentrender

06-10-2021

Hvordan du velger å innrede kjøkkenet avhenger av flere ulike faktorer. Uansett om du er opptatt av å bygge et multifunksjonelt rom, eller om du vil at kjøkkenet skal være bærekraftig, er det lurt å se på alle løsninger som finnes. La deg inspirere!

Et smart kjøkken for en smartere livsstil

Smarte og effektive kjøkken blir stadig mer populære. Boliger i byer blir mindre og mindre, og hverdagens tempo blir raskere. Derfor ser alt i fra store barnefamilier til unge single etter smartere måter å organisere livene sine på.

Det er mulig å få skreddersydde og praktiske løsninger i hjemmene sine. Noen kan da ha behov for lagringsplass på kjøkkenet til alt i fra vaskemaskin til kontorrekvisita, for andre kan det derimot dreie seg om integrerte funksjoner og verktøy som varmtvannskran og vakumpakkere. Eller så kan noen ha behov for smarte spisebordløsninger, som et kjøkkenøy spisebord som sparer plass. Noen kan trenge alle løsningene på en og samme tid.

Det flotte er at uavhengig om du vil ha et litt smart kjøkken eller et veldig smart kjøkken er mulighetene mange og begrensningene få.

Dette er årets kjøkkentrender:

  • Kontraster med hvitt og sort

  • Smarte og praktiske løsninger

  • Åpen planløsning med soner

  • Bærekraftig innredning

  • Lune og rolige farger

Hånd som åpner en hvit smal kjøkkenskuff med olje ved siden av ovn.
Med smarte løsninger kan du utnytte plassen på kjøkkenet.

Klassisk kontrast med monokrom stil

Hvite og sorte kjøkken blir stadig mer populære. Den tidløse kombinasjonen vender stadig tilbake i trendbildet, og akkurat nå er den mer populær enn noen gang.

Den slående kombinasjonen av hvitt og sort er en effektiv måte å tillegge en bolig kontraster. Fargeskalaen er elegant og stilren, og kan komplementere alt fra moderne leiligheter til tradisjonelle boliger. Monokrome kjøkken passer godt inn i en rekke ulike hjem og til forskjellige livsstiler.

Du har mange alternativer om du vurderer å innrede kjøkkenet i monokrom stil. Fargekombinasjonene er allsidig, og kan vris og vendes på. Du kan for eksempel velge en blank finish på kabinettet, mørke treverkdetaljer eller solide benkeplater i betong - alt sammen passer godt inn i et monokromt kjøkken.

Kjøkken med hvite og sorte skap, detaljer i treverk, stoler i sort og bord i hvitt.
Et kjøkken skal være både estetisk og funksjonelt.

Åpen planløsning med ulike soner

En stadig mer fremtredende trend er det som kalles "broken-plan living". Den ligner på åpen planløsning og går ut på å plassere kjøkkenet, spisestuen og stuen i samme rom. Forskjellen er at man separer sonene ved hjelp av kreative løsninger som ulike gulvmaterialer, nivåer, skjermer eller frittstående møbler.

Med denne planløsningen får man den samme romslige følelsen åpen planløsning gir. Samtidig skapes en følelse av separasjon mellom sonene. Det skaper et multifunksjonelt og sosialt rom med mulighet til å både arrangere store tilsetninger eller trekke seg tilbake.

Åpen planløsning med ulike soner legger til rette for at lys kan flyte gjennom hele rommet og de forskjellige seksjonene må passe sammen. Derfor er det lurt å finne en rød tråd og velge en samlet fargepalett på forhånd. Så om du skulle ha lyst til å innrede etter en slik planløsning er det viktig å tenke over hvordan kjøkkenet vil passe med resten av interiøret. Det typiske kjøkkenet med denne type planløsning har som regel en frittstående kjøkkenøy som ikke tar mye visuell oppmerksomhet og kabinett langs en vegg.

Stort og åpent kjøkken i hvitt og lyst treverk, stort panoramavindu med utsikt til skogen.
Matlagingen blir morsommere på et ryddig og pent kjøkken.

Bærekraftige kjøkken: Interiør med ettertanke

Kjøkkeninnredning kan også gjøres bærekraftig og produseres i større skala enn tidligere. Etisk innredning, som skåner miljøet og ikke bruker like mye energi, blir både mer populært og lettere tilgjengelig.

Du kan for eksempel velge kabinett av karbonnøytralt materiale, resirkulert treverk eller fremkalte materialer som fungerer som substitutt for tradisjonelle materialer. Innredningen kan også gjøres miljøvennlig, og hvitevarer er mer energieffektive enn noen gang, som induksjonstopper og oppvaskmaskiner. Her gjelder det å følge med på energimerkingen.

Om du vil skape et bærekraftig kjøkken er det viktig å tenke over hvordan materialene er laget og hvor miljøvennlig kjøkkenutstyret er i bruk. Ikke minst - bygg et kjøkken som er ment for å vare.

Kjøkkenbenk i marmor med grønne skap og fliser.
Vis frem din personlige stil med farger på kjøkkeninnredningen.

Lune farger skaper fred og ro

Det er en økende interesse for fargerikt interiør. Akkurat nå er det lune og rolige farger som har sitt store øyeblikk, spesielt grønt og lilla, som gjør seg godt på kjøkkenet. Den økende interessen før nedtonede kjøkken varierer fra bleke til dype nyanser, men med svak fargestyrke som skaper en fredelig atmosfære.

Denne stilen, på samme måte som monokrome kjøkken, er veldig tilpasningsvennlig fordi rolige grønn- og lillafarger passer godt sammen med mange sorter av naturlige farger og materialer. I en moderne bolig kan det være aktuelt å kombinere et blekt grønt kabinett med en kraftig benkeplate i marmor og presise metalliske kjøkkendetaljer. Mens i en tradisjonell bolig kan man kombinere et mørkt lilla kabinett med en naturlig benkeplate i tre og rustikke kjøkkendetaljer.

Likte du denne artikkelen?