Slik kan du innrede kjelleren din

Av MinBolig

06-10-2021

En uinnredet kjeller har potensiale til å bli et verdifullt boligareal. Har du alltid drømt om en egen vinkjeller, eller et helt eget treningsstudio med badstue? En uinnredet kjeller har potensiale til å bli et verdifullt boligareal. Har du alltid drømt om en egen vinkjeller, eller et helt eget treningsstudio med badstue?

Bygg om kjelleren til et treningsrom med badstue

Gjør du om kjelleren til et treningsrom vil dette være en fantastisk investering for deg som har en aktiv familie. På denne måten får du tid til å trene sammen i en travel hverdag, og veien til trening er heller ikke lang.

Å legge et slitesterkt gulv er et sikkert valg som varer over tid. Kjøper du utstyr som kan flyttes rundt i rommet, og monterer speil på veggen, får treningsrommet flere bruksområder. På den måten får du et rom som kan brukes til dans og styrketrening!

Lyse farger er lurt fordi det sørger at kjelleren får et lettere uttrykk. Ønsker du det lille ekstra kan du legge inn muligheter for badstue i kjelleren.

Ta med kinoen hjem og del fantastiske filmopplevelser

Gjør om kjelleren til et sted hvor du kan dele fantastiske filmopplevelser med venner og familie! Hjemmekino er et verdifullt oppholdsrom som kan brukes av alle i familien.

Har du en fotballinteressert i hjemmet vil dette garantert bli samlingspunktet for den neste kampen. Før du bestemmer deg for hvor dyp bassen skal være, eller hvilket anlegg du skal kjøpe, bør du være sikker på at lyden blir på en god måte.

Her er det smart å bruke lydabsorbenter for å minimere etterklangstiden, og for å høre lyden jevnt i alle frekvenser. Harde gipsvegger vil kaste lydbølgene tilbake. Ved å montere absorbenter i tak eller på veggene får du et behagelig miljø og god lyd.

Dette tar filmopplevelsen til nye høyder

Innredet kjeller med tv-stue i stilfulle farger.

Imponer gjestene med en vinkjeller

En vinkjeller må være mørk og ikke for tørr. Du trenger hyller i tre som tåler høy luftfuktighet, og massiv eik er et godt alternativ. Her gjør det seg godt med spesialtilpassede hyller slik at du får det akkurat etter din smak.

Vinen må lagres vibrasjonsfritt, fordi vinen utvikles fortere og feil dersom den blir utsatt for vibrasjon. Bygger du et rom utenfor vinkjelleren med en bar og sittegruppe, vil hele kjelleren få et gjennomført uttrykk. Her kan du invitere gjestene på noe godt i glasset samtidig som utsikten beundres.

Gjør kjelleren om til en utleiedel

Å bygge kjelleren om til en utleiedel er en smart investering. I de aller fleste tilfeller er det skattefritt å leie ut en kjellerleilighet, men det er imidlertid noen kriterier som må oppfylles. Før du leier ut bør du forsikre deg om at leiligheten oppfyller alle tekniske krav som stilles i plan-og bygningsloven.

Har du en kjellerleilighet som kan leies ut, kan du tjene inn titusener av kroner hvert år. En av forutsetningene er at utleiearealet må være mindre enn halvparten av boligens boareal.

Når du har kommet frem til hva slags rom du vil ha, må du vurdere hva slags materialer du ønsker å innrede med. Her gjelder både budsjett og komfort.

Likte du denne artikkelen?