Oppgrader hjemmet med plassbygde møbler

01-06-2022

Plassbygde møbler gjør at du kan utnytte arealet i boligen din bedre, spesielt i rom som du synes det er utfordrende å møblere. I tillegg får boligen et mer personlig uttrykk, og du kan skape den atmosfæren du ønsker deg. Det er også mulig å bygge nesten hva som helst – her er det bare fantasien som setter grenser!

Plassbygde møbler gir mange fordeler

Det er mange fordeler med å bygge inn spesialtilpassede møbler, spesielt om du bor i en liten leilighet eller et mindre hus. Du kan utnytte plassen bedre, og får utnyttet hver minste centimeter. Plassbygde møbler er perfekt om du for eksempel har skråtak eller et trapperom som det er vanskelig å møblere. Plassbygde møbler gir en bedre romfølelse, og skaper et inntrykk av at rommet og møblene går mer i ett.

Gi hjemmet et mer personlig uttrykk med tilpassede møbler

Med plassbygde møbler kan du tilpasse alt akkurat slik du vil ha det. Du kan velge materialer, utforming og finish selv, noe som gjør at du kan skape et personlig uttrykk og en gjennomført stil i hele boligen. Om du synes det er vanskelig å ta alle valgene selv, kan du få god hjelp av enten en møbelsnekker eller interiørarkitekt. Fagfolk som jobber med dette har alltid mange gode tips og råd å komme med når det gjelder materialer, utforming og stil.

Møbler av god kvalitet og med lang levetid lønner seg

Ved å velge plassbygde møbler har du kontroll på hva slags materialer som skal brukes, og det er enkelt å velge god kvalitet. Da får du møbler som varer lenge og holder seg fine i mange år. Dette er også en stor fordel om du tenker å selge boligen senere: Smarte og fine plassbygde møbler kan nemlig være med på å gjøre boligen mer attraktiv.

Les også

Hvilke møbler kan jeg få spesialtilpasset?

Den største fordelen med plassbygde møbler er at du kan lage nesten hva som helst! Enten du ønsker en seng med ekstra oppbevaring, bokhylle rundt TVen eller en plassbygd sofa som passer under skråtaket – de fleste løsninger er mulige.

I små leiligheter eller hus er det lurt med plassbygde møbler som gir mulighet for smartere oppbevaring, skjulte løsninger og sømløse overganger som gir inntrykk av at rom er større. Dette kan oppnås med møbler som har kombinerte bruksområder, eller møbler som er tilpasset rom som ellers ikke hadde hatt plass til vanlige møbler.

Plassbygd oppbevaring og kontorplass i lyst treverk.
Med plassbygde løsninger har du mulighet til å bygge praktiske møbler med flere bruksområder.

Spesialtilpassede møbler til kjøkken og bad

Plassbygde løsninger på kjøkken kan være svært gunstig, da kjøkkenet ofte kommer i mange ulike størrelser og former. Kanskje ønsker du deg ekstra høye skap, eller en sittebenk bygd inn i skapløsningen?

For mindre bad hvor det er viktig å utnytte rommet best mulig kan en plassbygd innredning være lurt. Du kan for eksempel bygge inn vaskemaskin og tørketrommel i et skap eller en benk, slik at du får et mer gjennomført og helhetlig uttrykk på badet.

Les også

Plassbygd garderobe tilpasset behovene dine

Om du velger en plassbygd garderobe kan du utnytte arealet svært godt, og nyte luksusen av en åpen og romslig garderobe selv i en liten leilighet. Om du velger en plassbygd garderobe får du også muligheten til å skreddersy den slik at den passer perfekt til dine behov, med plass til akkurat det du trenger.

Har du behov for mye plass til å henge klær, i stedet for dype hyller? Eller må du ha en lur løsning for oppbevaring av sko, slik at du slipper at de samler seg opp i yttergangen? En plassbygd garderobe kan ta utgangspunkt i akkurat det du trenger når det kommer til oppbevaring.

Skyvedørsgarderober passer også spesielt bra til mindre rom, og du får enkelt tak i alt i skapet. Da slipper du dører som slår utover i rommet, noe som kan være tungvint i små rom.

Lyst soverom med hvite vegger og hylleløsning i treverk, garderobe med skyvedører.
Garderobe med skyvedører er en smart løsning for å spare plass.

Plassbygd seng for maksimal komfort og oppbevaring

En plassbygd seng kan gi soverommet et ekstra løft, og er som regel ikke så dyrt å lage. I tillegg kan du lage plass til oppbevaring under sengen, enten i skuffer du kan trekke ut eller egne rom under selve madrassen. Dette kan du tilpasse etter hvordan rommet er utformet.

Du kan også bestemme høyde og bredde på sengen selv, slik at du får en løsning tilpasset det du trenger for komfort og god søvn. Husk å dobbeltsjekke at bredden du vil ha passer med standardmål for madrasser, slik at du får en som passer til rammen du har bygd.

På hytta er det ofte greit med ekstra sengeplasser, og da kan det passe bra med plassbygde senger. Da kan du kan utnytte arealet under skråtaket eller bygge køyesenger som står i stil til resten av interiøret.

Seng i lyst tre med skuffer og stripete teppe i hvit og sort.
Du får mye ekstra lagringsplass hvis du bygger en seng med oppbevaring.

Få hjelp til å velge de beste løsningene til boligen din

Det kan være vanskelig å bestemme seg, eller vite hva som er den beste løsningen for nettopp ditt hjem. Før du setter i gang med å snekre selv eller kontakter en møbelsnekker, kan det være lurt å planlegge og gjøre litt research. Det finnes mye inspirasjon på nettet til ulike plassbygde møbler og løsninger, dette kan være lurt å undersøke før du setter i gang!

Når du har funnet en snekker du ønsker å bruke er det lurt å spørre om tips og råd for å finne den beste løsningen, de har ofte mye erfaring og god kompetanse å bidra med.

Hvor mye koster plassbygde møbler?

Som regel vil spesialtilpassede løsninger være dyrere enn ferdig produserte møbler, fordi det krever mer planlegging og forarbeid for møbelsnekkeren. Samtidig vil du få en møbelløsning som fungerer godt i rommet, og som vil vare lenge.

Plassbygde møbler kan gi boligen økt verdi

Plassbygde møbler kan være med på å øke boligverdien, siden de skaper bedre og mer attraktive rom. Løsninger med kombinerte funksjoner kan også frigi gulvareal og derfor gi bedre plass, som igjen er attraktivt ved boligsalg. Hvis du planlegger å selge boligen og rommene er små og kronglete å innrede, kan det derfor være lurt å møblere med skreddersydd inventar. Det du betaler en møbelsnekker kan du få igjen ved et boligsalg.

Husk på at det kan likevel være lurt å planlegge for at plassbygd inventar enkelt skal kunne demonteres eller flyttes. Selv om det ser fint ut, kan det være viktig for nye eiere å sette sitt eget særpreg på et rom eller en bolig.

Pakketilbud kan være gunstig for større prosjekter

Prisen på plassbygde møbler vil også være avhengig av oppdraget. Hvis det er et større prosjekt som krever mye planlegging og tekniske tegninger, vil det naturligvis bli dyrere enn en befaring og noen raske skisser.

Om du planlegger et større prosjekt er det flere firmaer som tilbyr både interiørarkitekt og møbelsnekker i et pakketilbud, dette kan være prisgunstig og kan gjøre samarbeidet enklere.

Motta flere tilbud fra ulike håndverkere

Mange håndverkere tilbyr gratis befaring før de tar på seg oppdraget. Det kan være lurt å ha flere håndverkere på befaring slik at du er sikker på at du får det beste tilbudet. Det er viktig å få et prisoverslag på jobben før snekkeren setter i gang, slik at du har kontroll på hvor mye det kommer til å koste.

Walk-in garderobe med hvite skjorter og t-skjorter på kleshengere og praktiske hylleløsninger.
Utnytt plassen i garderoben med plassbygde henge- og hylleløsninger.

Hvordan går jeg frem for å lage plassbygde møbler?

Når du har bestemt deg for hva du ønsker å gjøre, kan du innhente tilbud på jobben du skal ha utført.

Til denne type jobb er det mest nyttig å hente inn enten en møbelsnekker eller eventuelt en interiørarkitekt. De vil ha god kunnskap om spesialtilpassede løsninger, og vil kunne hjelpe med idéer, utforming, valg av materialer og tilpasning til eksisterende rom.

Tekniske tegninger til plassbygde løsninger

Om du planlegger å møblere store deler av et rom eller det er et utfordrende prosjekt, kan det være nødvendig med tekniske tegninger. Dette er presise tegninger med eksakte mål, hvor du kan se akkurat hvordan det ferdige resultatet vil se ut.

Tekniske tegninger vil også være til stor hjelp når møbelsnekkeren skal bygge møbelet, og sikrer at du får akkurat det uttrykket du hadde planlagt.

Som oftest bør du få en interiørarkitekt til å hjelpe deg med de tekniske tegningene, men det er også noen møbelsnekkere som har erfaring med å utforme tekniske tegninger i tegneprogrammer.

Bruk dyktige fagfolk når du skal ha plassbygde møbler

Spesialløsninger og plassbygde møbler krever god kompetanse og håndverkere som vet hva de driver med. Legger du ut jobben på Mittanbud.no vil du bli kontaktet av kompetente håndverkere med mange gode anmeldelser som kan hjelpe deg med å få jobben gjort.

Du har muligheten til å vurdere tilbudene basert på erfaringer fra tidligere kunder, og du står fritt til å velge det tilbudet du mener passer best til ditt oppdrag.

Likte du denne artikkelen?