Slik kan du innrede garasjen din

Av MinBolig

07-10-2021

En garasje trenger ikke å brukes kun for parkering. Det er mange muligheter om du benytter plassen godt nok! Hva med innrede den med effektiv organisering av verktøy, henge opp sportsutstyr eller skape en privat arbeidsplass? Vi gir deg våre beste tips til hvordan du kan innrede garasjen smart, effektivt og ikke minst kreativt.

Effektiv organisering av verktøy i garasjen

Plassmangel kan gjøre det utfordrende å finne plass til verktøy du bruker rundt om i boligen, men i garasjen er det mulighet for å finne smarte måter å organisere det på. Veggplass er alfa omega når det kommer til smarte oppbevaring- og hylleløsninger.

På den ene siden er det mulig å lagre det i en form for kjøkkeninspirert løsning med skap og skuffer, men det er også mulig å heve blikket og bruke veggoppheng.

Hva med en blanding? Små verktøy som skrutrekkere, hammere, spikere og lignende kan organiseres i skuffeseksjoner, mens større verktøy som sag, kost, spader, stiger og andre hageredskap kan henge langs veggen.

Garasjeinnredning med stativer og smart plassbruk

Garasjen trenger ikke kun å være bilens parkeringsplass. Mange bruker den også for å lagre ting de ikke bruker.

Likevel er det ikke alle som gjør det på en smart måte, og lar ting enten ligge på gulvet eller i dårlige tilpassede hyller og skap. Men det trenger ikke være deg. Hva med å hyre en snekker til å lage praktiske organiseringsløsninger? Du kan kan få montert plassbygde hyller eller stativer langs veggene, som du kan bruke som ekstra lagringsplass.

Om du har planlagt å bruke garasjen til organisering av verktøy kan du også dra nytte av å bruke den samme strukturen eller veggen til oppbevaring av “kjøretøy”, sportsutstyr og dekk. Da er det mulig å ha en designert sone til moped og gressklipper, samt oppheng til sykkel, ski, køller, skateboard, ulike baller og kofferter langs veggen. Og eventuelt en knektinnsats for oppheng av dekk.

Om du har planlagt å totalrenovere garasjen og ikke bare pusse opp innredningen, kan det være lurt å vurdere å bygge på et loft eller en hems for ekstra oppbevaringsplass. Det er mange muligheter for å innrede smartere og mer effektivt om du gjør en større oppussing, og med et innredet loft får du mer plass.

Husk på at om du skal gjøre større endringer på garasjen, kan det hende byggearbeidet er søknadspliktig. Sjekk din kommunes nettsider for å finne informasjon om søknadsplikt og byggetillatelser.

Nærbilde av arbeidsbenk og verktøy i en garasje.
Om du har litt ekstra plass i garasjen din kan du lage en egen arbeidsplass, uforstyrret fra resten av husholdningen og nabolaget.

Din egen arbeidsplass i garasjen

Om du allerede har verktøyene dine i garasjen og litt ekstra plass, er det et perfekt sted å ha en arbeidsplass eller et eget verksted hvor du også kan bruke dem!

Her kan du ha et separat arbeidsbord fra resten av innredningen, eller eventuelt inkorporere det. Slik slipper både naboer og resten av boligen å høre på hamring, boring, skruing og saging. Ved å flytte slikt arbeid til garasjen, skjermer du nærmiljøet og de som er i nærheten fra arbeidsstøy, og du gjemmer samtidig vekk arbeidsområdet så det ikke synes. Dermed sparer du deg for rot og verktøy som ligger i veien enten utenfor boligen, eller innendørs.

Du kan også bruke plassen som et eget privat atelier om du vil ha en plass for å male og tegne, eller kanskje som smørebord under skisesongen? Da slipper du at arbeidet ditt forstyrrer andre, og du får din egen plass og ro. Litt av en vinn-vinn-situasjon for alle!

Om du tenker utenfor boksen kan garasjen din bli så mye mer enn en lagringsplass eller et verksted, gitt at du har plassen til det.

Innredning av garasjen: Tenk kreativt!

Om du tenker utenfor boksen kan garasjen din bli så mye mer enn en lagringsplass eller et verksted, gitt at du har plassen til det. Drømmer du om et treningsrom? Da trenger du verken å måtte lage plass til treningsutstyr i et fellesareal inne i boligen eller dra på treningsstudio for å få mosjon.

Eller har du eller noen i familien din lyst på et studio eller bandlokale? Med riktig isolering av garasjen kan du spille bekymringsløst, uten å stå i fare for å holde noen i boligen eller nabolaget våkne.

Garasjen kan også bli omgjort til et trivelig og sosialt spillrom. Om du har plass nok kan det være det perfekte fellesarealet for aktiviteter som tar litt plass, slik som biljard og dart. Bare sett opp en sofa eller to i tillegg til hva enn slags spill du kunne tenke deg.

Hvis du vil kombinere flere av disse løsningene i garasjen i tillegg til å ha rom til lagring og parkering, kan dette også gå an dersom du har plass nok. Ved å velge smarte oppbevaringsløsninger, gjerne i høyden, får du plass til mer på like mye plass. Du kan også innrede med ulike soner i garasjen, og legge til rette for å kunne gjøre ulike aktiviteter.

Likte du denne artikkelen?