Ulike måter du kan få et unikt bad

Av Claudia Caroline Bajek

06-10-2021

Sort armatur, farger og teksturer - vi ser stadig nye trender når bad skal pusses opp. Badene skal ikke lenger bare være hvite og flisbelagt - farger, interessante løsninger og teksturer er bare noe av det du kan velge i når du skal pusse opp bad.

De største trendene på badet: Farger, teksturer og armatur

Badet er et rom vi bruker mer og mer tid i, og vi stiller derfor høyere krav til rommet enn noen gang. Av rommene nordmenn pusser opp mest, er faktisk badet på topp, etterfulgt av kjøkken.

Det er ikke alltid lett å vite hva man skal gjøre med det nye badet sitt. Er det nå man kanskje skal få seg et eget spa? Eller ønsker man heller et funksjonelt og effektivt bad til storfamilien? Uansett hva slags bad som passer ditt behov best, så finner inspirasjon til hvordan det nye badet ditt kan se ut her!

Farger er kommet for å bli

Få det frodig med farger! Nå preger farger trendbildet mer enn før. Badet er kanskje ikke rommet de fleste forbinder farger – men det kan det være slutt på nå. Flere og flere leverandører tilbyr baderomsinnredning i mange ulike farger.

Tre av de mest populære fargene akkurat nå er jordfarger, grønt og mursteinsrødt.

Mange går også for flere metalliske farger i innredningen. Det kan for eksempel være gull eller kobber.

Et grått og gult bad i moderne design, med fliser, dubbeltvask og dusj.
En av de mer vågale fargekombinasjonene er med to farger med stor kontrast - som grå og gul. Tør du utfordre deg selv med fargevalgene dine?

Eksperimenter med betong

Betong er ikke lenger forbeholdt byggeplassen. Det er et materiale som er ekstremt formbart, og kan tilpasses de fleste behov og ønsker. I tillegg ser det utrolig stilig ut, og gir badet et moderne preg.

Det finnes betong som egner seg godt på våtrom, og du kan få en flott finish på badet ditt. Et kult armatur, for eksempel i sort, vil sette prikken over i-en på betongbadet ditt.

Et bad i betong med innredning i tre. Dusjen er på og vannet renner. Rundt speil og naturlig lys.
Betong trenger ikke forbindes med byggeplassen. Et bad i grå betong ser både moderne, lunt og innbydende ut.
Et bad levert av Stormberg Bad i betong, med spennende sekskantede fliser og gulldetaljer.
Et moderne bad med gulldetaljer og betong. Legg merke til de sekskantede flisene, som skaper en spennende tekstur i veggen.Foto: Stormbergbad

Sørg for god og variert belysning

Tiden hvor det ene lysrøret over speilet var eneste lyskilde på badet er definitivt, heldigvis over. Lys på badet blir stadig mer viktig for folk som skal pusse opp, og får endelig mer plass i planene. Enten det er å installere spotter og lamper som gir godt lys, eller å forstørre vinduer, er det helt klart at belysningen på badet er viktig for folk flest.

Om du ønsker muligheten til å justere hvordan lyset er, bør du gå for en lysdimmer. Da kan du variere mellom full belysning, som kan være nyttig når du skal bruke badet aktivt, og til dempet belysning de gangene du virkelig skal kose deg og vil ha spafølelsen hjemme.

Bruker du badet til å sminke deg, vet du hvor viktig god belysning er. Da finnes det løsninger som for eksempel speil med innebygget lys som gir deg best mulig arbeidslys når du skal sminke deg.

Baderomsbelysning med spesiallaget speil som gir ekstra god belysning i ansiktet.
Et speil med innebygget lys er en gog idé om du bruker mye tid foran speilet på badet.

Varmekabler gir behagelig atmosfære

At baderommet har varmekabler er kanskje en selvfølge for mange, og varmekabler har kommet for å bli. Ingen ønsker å trå på iskalde fliser en kald vinterdag. I tillegg til komfort, har også varmekabler en praktisk funksjon; flislagt gulv kan få kondensskader dersom vann blir liggende og ikke får fordampe. Varmekabler er med på å minimere risikoen for dette.

Få drømmebadet med badekar

Badekar, og da gjerne frittstående, blir stadig mer populært. Mange er på jakt etter spafølelsen hjemme på eget bad. Og ønsker du den, da er badekar obligatorisk. Å ta et bad er en avslappende og hyggelig opplevelse, som er på vei tilbake i trendbildet.

Badekar kan se veldig ulike ut. Noen velger å gå for de mer jugend-pregede frittstående badekarene med rund krage og løveføtter. Disse finnes både hvitt, sort og metallfarget. Andre har de litt mer minimalistiske, hvite badekar, som både kan stå i hjørnet men også for seg selv.

Et sort, mørkt bad med badekar og dusj.
Et stilig og lukseriøst bad, som med noen stearinlys, definitivt gir deg spafølelsen!
Baderom med badekar, moderne lyssetting og vegg med steindetaljer
Et fristående badekar setter prikken over i-en på baderommet ditt.

Likte du denne artikkelen?