Populære oppussingsprosjekter for høsten

Av MinBolig

07-10-2021

For å gi deg litt inspirasjon har vi sett på noen av de mest populære oppussingsprosjektene for høstsesongen.

Topp tre oppussingsprosjekter for høsten

Norge er på verdenstoppen når det kommer til oppussing, med høysesong på høsten. At det er mange som sitter med oppussingsplaner nå fremover kan kanskje skyldes at det går mot mørkere tider. Dette gjør at enkelte kanskje har fått litt ekstra lyst til å gjøre det fint hjemme. Mange anser derfor høstmånedene som ypperlig å bruke til å fikse ting i hjem og hus.

I anledning høysesongen for oppussing har vi sett nærmere på de mest populære oppussingsprosjektene. På topp tre finner vi oppussing av bad, fornyelse av kjøkkenet og fiksing av tak som typiske høstprosjekter.

Høsten er et godt tidspunkt for å pusse opp eller renovere badet, siden prosjektet utføres innendørs.

1. Pusse opp badet

Bruk god tid på å planlegge baderommet. Tenk gjennom hvilke oppgaver du faktisk bruker badet til og tilpass planløsningen, praktiske løsninger og materialvalg etter dine behov. Du bør også ha en finansieringsplan i og med at baderom er et av de dyreste rommene å oppgradere. Oppussing av badet gjerne tar gjerne 4-6 uker, så tenk gjennom hvordan det praktiske løses og finn en tid det passer å pusse opp.

Du bør også sjekke om håndverkeren følger våtromsnormen for hvordan bygge et robust og sikkert baderom. Denne er ikke pålagt, men kan gi en ekstra trygget om håndverkeren kan dokumentere at de følger denne. Fra 1. januar 2012 er det ikke nødvendig å søke kommunen om å bygge nytt bad eller pusse opp bad i enebolig eller hytte, men det er fortsatt noen unntak.

Kjøkken med mørke fronter og fliser, sort armatur og vask.
Å pusse opp kjøkkenet kan være dyrt, men det er også en lur investering i boligen.

2. Fornye kjøkkenet

Kjøkkenet er sammen med badet ofte det dyreste rommet å renovere. Derfor er det viktig at du forbereder deg godt slik at ditt nye kjøkken blir akkurat som du har tenkt deg. Bestem hvor mye penger du vil legge på et nytt kjøkken og tenk gjennom finansieringen.

Bruk god tid på å planlegge hvordan kjøkkenet skal se ut. Tilpass planløsning og praktiske løsninger til dine behov. Tenk gjennom hva som fungerte bra i det gamle kjøkkenet og hva du vil forandre. Finn ut hvilke hvitevarer du trenger. Hvor stort kjøleskap og fryser du velger påvirker planløsningen. Husk at kjøkkenet skal vare lenge, så velg materialer og farger som du ikke blir lei av med det første.

Nærbilde av rødbrun takstein, en av taksteinene har en skade.
Taket på boligen bør være tett før vinteren, hvis du vil unngå fukt og råteskader fra nedbør.

3. Fikse taket

Du bør være sikker på at taket er tett før vinteren kommer og forhindre mulige lekkasjer. Vann som trenger inn i huset kan nemlig ende opp med å bli en dyr affære.

Høstværet med mye vind og nedbør kan også gi skader på hus og tak. Har du ikke sjekket taket tidligere i år, kan det være smart å gjøre dette nå. Eventuelle feil bør deretter rettes opp av en fagperson.

Er det på tide å skifte eller fikse taket og skal leie inn fagfolk, bør du sjekke at de som skal utføre jobben er kvalifiserte håndverkere. For å få et bedre grunnlag når man skal bestille nytt tak og forhøre seg om pris, bør du på forhånd ha ta et nøyaktig mål av taket.

Vær tidlig ute!

Er du en av de som vurderer å oppgradere hjemmet denne høsten, bør du være tidlig ute med å finne håndverker. Det er mange om beinet for å skaffe håndverkere til de mest populære jobbene – så legg ut jobben nå!

Hent alltid inn tilbud fra flere leverandører og sammenlign dem nøye. Ha litt is i magen og ta deg tid til å vurdere de ulike tilbudene – det første er ikke nødvendigvis det beste.

Bruk alltid fagfolk med nødvendig kompetanse for jobben.

Likte du denne artikkelen?