Gjør badet til ditt favorittrom

06-10-2021

Badets funksjon handler ikke bare om designet, men også om velvære. Baderomsinspirasjon er fint uansett om du skal bygge et lite bad eller et stort bad. Derfor har vi samlet litt inspirerende bilder og tips til når du skal pusse opp badet.

Baderommet skal ikke bare ha et lekkert design. Det er også et rom som skal holde til daglig bruk over mange år. Det kan derfor lønne seg å tenke grundig gjennom hvilke hensyn som skal tas under planleggingen før du skal pusse opp. Tenk gjennom hva du faktisk bruker badet til og tilpass planløsningen, praktiske løsninger og materialvalg etter dine behov når du skal pusse opp. I denne artikkelen kan du få litt inspirasjon til nettopp dette.
Sammenrullet håndkle, badesalt og oljer.
Bilde av et hvitt sammenrullet håndkle, hvite blomster, badesalt og eteriske oljer.

Rett lyset mot fargene

Riktig og godt lys er viktig på baderommet. Det er der man gjerne ønsker bra lys til praktiske gjøremål, og kanskje mer dempet lys på når man skal ta det mer med ro. En dimmer kan derfor være løsningen for å skape et stemningsfylt rom, men samtidig ha et sterke lys for hverdagsbruk. En annen løsning er at du kan dele badet inn i ulike soner for å skape en spalignende følelse.

Bruk av farger kan i tillegg få frem din personlighet og sette stemningen du ønsker å oppnå når du er på baderommet. Anvend gjerne møbler og annen innredning til å skape kontraster for å gjøre baderommet mer levende. Det kan likevel være vel så viktig å beholde en viss harmonisk helhet i rommet. Tenk derfor over hvordan du ønsker å fremstille badet, om det er med sterke farger som skiller seg ut, eller bruk av mørkere nyanser. Hvitt, og andre lyse svale farger kan få et lite bad til å se mer åpent og romslig ut, mens mørke farger er med på å gjøre det lunere.

Frittstående badekar i baderom med grønne fliser med messing detaljer
Badet trenger ikke være hvitt – det finnes mange spennende muligheter til å leke med både farger og materialer på badet!Fargerike, Styling og interiørdesign: Christine Hærra, Foto: Sveinung Bråthen

Fra vegg til gulv

I dag er det mye du kan velge mellom når det gjelder materiale og farger på vegger og gulv. Blant annet finnes det utallige utvalg av fliser, men også sement og betong, samt panelvegger, tapet og vinyl er praktiske og trendy løsninger.

Våtromsvinyl finnes til både vegg og gulv der utvalg av farger og mønstre er mange. Kolleksjonen for gulv har flere mønstre til ulike stiluttrykk, der du finner et utall av design laget til å ligne på alt fra stein, fliser og mosaikk til imitasjoner av tregulv. Det finnes også et utall av friske farger og pastell, til ulike varianter av gråfarger. Du kan også få vinylgulv med ru eller nuppet overflate.

Bad med tapet med fugler hvit servant
Tapet er en perfekt måte å skape en unik og personlig stil på badet.Fargerike, Fotograf Sveinung Bråthen, Stylist Christine Hærra
Skal du derimot bruke tapet er det viktig du velger en våtromstapet laget i vinyl. Disse er både slitesterke og tåler vannsprut, samtidig som de er vaskbare. ønsker du et lettere alternativ med enkel montering er baderomspanel et godt valg. Materialet finnes i et stort utvalg farger og mønstre som kan kombineres for å gi det utrykket du ønsker.

Ønsker du fliser kan disse gi en delikat romfølelse, samtidig som de praktiske med lang holdbarhet og er lett og vaske. Du kan blant annet velge mellom keramiske fliser, og dyrere alternativer som fliser i steinmaterialer. Også mosaikk i dusjen eller som en kontur på veggen er blitt et populært alternativ.

Les også

Skap et bad med gode løsninger

Praktiske funksjoner kan gjøre mye for baderommet, og du kan i dag med enkle grep få et lekkert og ryddig baderom for hele familien uansett størrelse på rommet. Praktiske oppbevaringssystemer kan frigjøre plater for rot og skape en romsligere følelse.

Planlegg smarte skuffsystemer med dybde og/eller romdelere og få ting opp fra gulvet. Utnytt veggplassen ved å henge opp hyller og skap som kan romme alt fra håndklær, hårfønere til kosmetikk. Et smart tips er baderomsmøbler med integrert stikkontakt for å frigjøre flater for elektriske apparater.

Hvitt badekar, fliser i jordfarger og håndklevarmer.
Mange ønsker seg et badekar de kan slappe av i etter en lang dag.
Dusjen er en viktig del av badet, og man bør finne en løsning som passer bra til størrelsen på rommet, men som samtidig ser bra ut og er funksjonelt. Har du plass til et badekar kan dette være med å skape spafølelsen du ønsker i ditt eget hjem. En oppvarmet håndkletørker kan også gi den lille ekstra luksusen du fortjener.

Likte du denne artikkelen?